Què fem?

Des de la incorporació del Centre Escolar Valldaura al projecte Agenda 21 han estat moltes les actuacions en l'àmbit mediambiental.

Per tal de fomentar el reciclatge, s'han posat a totes les aules papereres per la recollida de paper. També, en la mesura que és possible, s'insisteix en la reducció i la reutilització del paper que es fa servir. Al patí s'han col·locat papereres pel paper d'alumini, encara que es treballa activament per aconseguir la seva reducció.



En espais com l'aula taller també es fa recollida selectiva i es fomenta la reutilització de materials per fer projectes.


Hem posat un punt de recollida de piles esgotades, per evitar l' impacte que suposa que aquestes arribin als abocadors.


Amb l'oli de cuinar fem sabons, que després es venen a les famílies en les campanyes solidàries. S'observa com ja són molts els alumnes que s' impliquem en la recollida d'oli de cuinar que després porten a l'escola.

En el curs 2009-2010 es va posar en marxa, al terrat de l'escola, el nostre hort urbà. Per tal de cuidar l'hort es van establir torns d'alumnes que s'encarregaven de fer totes les tasques que requeria l'hort (plantar, netejar, regar...) i d'estudiar l'evolució d'aquest.





També en el curs 2009-2010 es va veure la necessitat d'implicar més als alumnes en el projecte Agenda 21 i, amb aquesta finalitat, va nèixer una comissió d'alumnes que es va batejar amb el nom de Ecoconsell. El nom de la comissió el van decidir els alumnes mitjançant votacions als noms que s'havien proposat.
Per tal de crear un logotip representatiu de l' Ecoconsell es va convocar un concurs. El logo guanyador es presenta a continuació.




En aquest curs 2010-2011 hem incorporat com a novetat el Boc'n Roll, per tal de minimitzar l'ús del paper d'alumini. L'escola ha facilitat l'adquisició d'aquest enbolcall per entrepans a aquelles famílies interessades.
A Primària s'han decorat els cubells de reciclatge amb imatges; al de plàstic apareixen representats els diferents envasos que es poden llençar i al de matèria orgànica imatges que representen aliments que els alumnes acostumen a portar per esmorzar.



Al Nadal hem fet un pessebre amb materials reciclats:
         - 3r i 4t: han realitzat animals amb diferent tipus de materials: rotllos de paper higiènic, taps de suro, escuradents, llana, roba, brics, pots de iogurt, paper d’alumini...
         - 5è: ha fet les cases del pessebre amb capses de medicaments i altres capsetes de mida petita.
         - 6è: ha confeccionat les figures del pessebre a partir d’una estructura feta amb cartró i les altres parts del cos i la roba amb material divers: roba, llana, escuradents, paper d’alumini... 
A més a més s'ha fet decoració nadalenca amb arbres de Nadal confeccionats a partir d’una revista.





Al mes d'abril s'ha programat una visita al Punt Verd Mòbil sol·licitat per l’escola i la recollida de residus per part de tots els alumnes de Primària.
Al cicle superior s'ha realitzat un taller de màscares de Carnaval utilitzant material reciclat. Com a bases s'ha fet  servir una safata de cartró i per la decoració tot tipus de paper (film, alumini, diaris, revistes ....).